Studie-avond Leuven

Op vrijdag 2 oktober 2015 om 20 uur, stellen wij in Leuven in het auditorium van het museum Histaruz onze vertaling voor van twee centrale werken uit het oeuvre van Viktor von Weizsäcker: Pathogenetische studies en Lichaamsgebeuren en Neurose.

De release van het boek zal omkaderd worden door twee lezingen: Marc Ledoux zal ons inleiden op de figuur en het werk van von Weizsäcker; Geert Adriaens zal ons meenemen in het landschap van het pathische.

Na de lezingen wordt er ruim de tijd voorzien om bij een hapje en een drankje met elkaar kennis te maken en in gesprek te treden.
U zult zich ook het boek kunnen aan schaffen tegen de prijs van 25 euro. (voorintekening mogelijk via www.rizoomvzw.be)

In het Argument in bijlage vindt u een beknopte situering van Viktor von Weizsäcker en van de vertaalde werken.

Aangezien de lezing doorgaat in het unieke kader van het museum Histaruz, kunt u tussen 19 en 20 uur aldaar een kijkje nemen: Sporen uit het verleden van de gezondheidszorg. Wij raden u deze stap terug in de tijd van de vroegere geneeskunde  ten zeerste aan!

Indien u op deze voorstelling aanwezig wenst te zijn, wilt u ons dan een seintje geven via  info@rizoomvzw.be?

U bent in elk geval van harte welkom.
Namens Rizoom vzw,
Freek Dhooghe
Facebook: https://www.facebook.com/rizoomvzw

Mogen we u vragen deze mail met uitnodiging  door te sturen naar collega’s, vrienden, kennissen waarvan u denkt dat ze kunnen geïnteresseerd zijn?
Bij voorbaat dank.

Plannetje Histaruz-museum
UZ Leuven Campus Sint-Raphaël

Kapucijnenvoer 35
3000 Leuven

Parkeren: Sint-Jacobsplein

Kapucijnenvoer 35 is een ingang van de campus, u neemt direct rechts en stapt tot het einde van het tweede gebouw. We zullen pijltjes hangen, of u kan de pijltjes volgen van Histaruz. Bij de ingang van het gebouw voor het museum gaat u de trap tot het eerste verdiep naar boven. Voor het auditorium moet u door het museum en aan het einde de trap naar beneden. Ook daar zullen pijltjes aangebracht worden;-)

Histaruzmuseum

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.